Eggreder

12 stk.
Eggreder
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

50 g gjær
50 g flytende margarin
3 dl melk
1/2 dl Dansukker Demerarasukker
1 ts salt
2 dl rugmel
ca. 7 dl hvetemel
egg til pensling
2 ss sesamfrø

Smuldre gjæren i en bolle. Varm melken opp til ca. 30° og hell den over gjæren. Rør til gjæren er oppløst.

Tilsett demerarasukker, salt, margarin og rugmel. Arbeid deretter inn hvetemelet, litt om gangen, til deigen slipper kanten på bollen. La deigen heve under klede i 30 minutter.

Ta deigen over på melet bakebord og arbeid den smidig. Del den i 12 like store deler som rulles til boller. Lag en fordypning i midten av hver bolle. Klipp en flettekrans rundt fordypningen. La bollene heve i ytterligere 30 minutter. Sett ovnen på 225°.

Pensle bollekransene med vispet egg. Strø på sesamfrø. Stekes midt i ovnen i ca. 12 minutter.

Klipp et farget silkepapir med ”taggesaks” og sett det i hullet. Sett deretter et kokt, farget egg ned i silkepapiret.

Serveres som kuvertbrød til påskesilden.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker