En liten godbit til kaffen etter maten

30 stk.
En liten godbit til kaffen etter maten
Stemmer: (4stemmer)

Ingredienser

1/2 dl kremfløte
100 g sjokolade i biter
1 ts vaniljesukker
1 ss Dansukker Melis
50 g romtemperert usaltet smør

Smakstilsetninger
1 ss rosiner og 1 ss rom
eller
1/2 dl knuste mandelmakroner og eventuelt 1 ss mandel- eller kaffelikør
eller
revet skall av 1 ubehandlet appelsin og 1 ss Cointreau
eller
1 ss finhakket syltet ingefær og 1/2 ts finhakket rød chili
eller
1 dl kokosflak og 2 ss kandisert frukt

Kok opp fløten og sjokoladen i en kasserolle. Ta bort fra varmen og rør til all sjokoladen er smeltet. Tilsett vaniljesukker, melis og valgfri smakstilsetning. La stå i kjøleskap i ca. 2 timer. Rør deretter i smøret. Form kuler som dyppes i melis eller kakao, eller dyppes i smeltet sjokolade og deretter ev. rulles i kokosflak eller hakkede mandler/nøtter.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker