Eple- og vaniljefylte paier

10 paier Ca. 1 time
Eple- og vaniljefylte paier
(0)

    Vaniljekrem

    • 2 eggeplommer
    • 3 ss Dansukker Sukker
    • 1 ss maisstivelse
    • 1 1/4 dl kremfløte
    • 1 ts vaniljesukker
    • 1 ss Dansukker Lys Sirup
    • 10 g smør, romtemperert

    Paideig

    • 10 butterdeigplater

    Eplefyll

    • 3 epler
    • 20 g smør
    • 3/4 dl Dansukker Brun Farin
    • 1 1/2 ts kanel, malt
    • 1 klype salt

    Pynt

    • 1 eggehvite
    • Dansukker Demerarasukker

    Start med vaniljekremen. Visp eggeplommer, sukker og maisstivelsen luftig. Kok opp fløte, vaniljesukker og sirup, og hell det over eggeblandingen.

    Hell tilbake i gryten, og kok opp under konstant visping. Løft av platen når kremen har tyknet. Hell vaniljekremen i en bolle, og tilsett smøret litt om gangen mens du visper. Settes kaldt.

    Sett ovnen på 200 °C. Ta ut butterdeigsplatene fra fryseren, og legg dem på et brett for å tine.

    Lag eplefyllet. Skyll og skrell eplene, ta ut kjernehuset og kutt i små biter. Smelt smøret i en stekepanne, og tilsett eplebiter, brunt sukker, kanel og en klype salt. Rør om, og stek i ca. 2 minutter. Avkjøles.

    Legg 1 ss vaniljekrem på den ene siden av butterdeigplaten. Legg deretter 1 ss eplefyll oppå. Brett den andre siden over fyllet, og klyp sammen kantene med en gaffel.

    Visp eggehviten, og pensle over paiene. Strø over demerarasukker. Stekes i nedre delen av ovnen i ca. 10–12 minutter.

    Server paiene når de har kjølnet litt.