Epledrikk

ca. 1 1/2 liter, 2 timer
Epledrikk
(1)

2 kg epler
1 liter vann
6 dl Dansukker Rørsukker eller Sukker per liter avrent saft
1 krm natriumbenzoat per liter avrent saft

Skyll og del eplene i båter, la kjernehus og skall følge med. Legg eplebåtene i en kasserolle, og hell over vannet. Kok under lokk på svak varme i 15 minutter. La renne av i silduk i 30 minutter. Mål opp saften, og hell den tilbake i kasserollen. Tilsett sukker. Kok på svak varme i 10 minutter. Tilsett natriumbenzoatet blandet i et par spiseskjeer av den varme saften, som deretter helles tilbake i kasserollen. Hvis saften fryses, er det ikke nødvendig med natriumbenzoat. Hell over epledrikken på varme, grundig rengjorte flasker. Sett på kork. Oppbevar kjølig.