Eplekake med pekannøtter

Eplekake med pekannøtter
Stemmer: (15stemmer)

Ingredienser

1 liter epler kuttet i terninger
Saften av en 1/2 sitron
350 g Dansukker Sukker
2 egg
1 dl matolje
1 ts vaniljesukker
200 g mel
2 ts bakepulver
2 ts kanel
1/2 ts salt
2 dl hakkede pekannøtter

1. Sett ovnen på 175°.
2. Smør en form på 23 x 33 cm.
3. Skrell eplene, og skjær dem i terninger.
4. Bland sukker og sitronsaft med epleterningene.
5. Bland mel, bakepulver, salt, kanel og nøtter i en bolle.
6. Visp eggene til de er hvite og luftige.
7. Tilsett egg, matolje og vanilje i blandingen av eple og sukker.
8. Hell blandingen over i formen, og stek i ca. 1 time. Kontroller at en pinne er tørr når du stikker den i midten av kaken.
9. La kaken hvile et par timer før den serveres.

Visp sammen 1 dl kremfløte med 250 g mascarpone og en vaniljestang. Smak til ved å vispe inn 3–4 ss eplesider.

Oppskrift Annelie Bengtsson, Köping, Sverige