Eplemos med timian

ca. 1 l
Eplemos med timian
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

1 kg epler
1 dl vann
6 dl Strøsukker
1 krm askorbinsyre
1 krm natriumbensoat

timian

1. Skrell eplene og ta ut kjernehuset. Skjær dem i biter eller båter.

2. Kok eplene myke sammen med vannet. Visp dem til de går i stykker. Rør inn askorbinsyren.

3. Tilsett sukkeret og kok opp under omrøring. Rør ut natriumbensoatet i en liten del av mosen som deretter blandes med resten av mosen.

4. Tilsett timian, frisk eller tørket, alt etter smak.

5. Helles på varme, godt rengjorte glass. Sett på lokket. Oppbevares kaldt.

Du kan bytte ut timian med mynte eller revet pepperrot. Alternativt koker du mosen uten smakstilsetning og bruker heller smakstilsetning fra gang til gang.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker