Eplepai med mandel

ca. 8 porsjoner
Eplepai med mandel
Stemmer: (7stemmer)

Ingredienser

Deig
125 g smør eller margarin
3 1/4 dl hvetemel
1/2 dl Melis
1 egg

Fyll
500 g epler
250 g mandelmasse
3 egg
3 ss hvetemel
1 1/2 dl melk
1/2 dl Kandis Sukker

1. Arbeid sammen ingrediensene til deigen. La hvile på et kjølig sted i 30 minutter.

2. Sett ovnen på 200°. Trykk ut deigen i en paiform. Prikk hull.

3. Bland mandelmassen med eggene. Rør i melet og deretter melken. Hell røren over i formen.

4. Skrell eplene, fjern kjernehusene og del eplene i båter. Trykk båtene ned i røren. Dryss over kandissukkeret.

5. Stekes nederst i ovnen i ca. 45 minutter.

Serveres lunken eller kald, gjerne med litt lettvispet krem eller rømme, vaniljesaus eller vaniljeis.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker