Eplepai med mandel

ca. 8 porsjoner
Eplepai med mandel
Stemmer: (12stemmer)

Ingredienser

    Deig

    • 125 g smør eller margarin
    • 3 1/4 dl hvetemel
    • 1/2 dl Dansukker Melis
    • 1 egg

    Fyll

    • 500 g epler
    • 250 g mandelmasse
    • 3 egg
    • 3 ss hvetemel
    • 1 1/2 dl melk

    Pynt

    • 1/2 dl Dansukker Demerarasukker
    • mandelflak

    Arbeid sammen ingrediensene til deigen. La hvile på et kjølig sted i 30 minutter.

    Sett ovnen på 200 °C. Trykk ut deigen i en paiform. Prikk hull.

    Bland mandelmassen med eggene. Rør i melet og deretter melken. Hell røren over i formen.

    Skrell eplene, fjern kjernehusene og del eplene i båter. Trykk båtene ned i røren. Dryss over demerarasukker och mandelflak.

    Stekes nederst i ovnen i ca. 45 minutter.

    Serveres lunken eller kald, gjerne med litt lettvispet krem eller rømme, vaniljesaus eller vaniljeis.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker