Ferskenpai

6 porsjoner
Ferskenpai
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Deig

    • 3 dl hvetemel
    • 1 ss Dansukker Brun Farin
    • 150 g smør eller margarin
    • 1 egg

    Fyll

    • 2 egg
    • 250 g kesam
    • 2 ss potetmel
    • 3/4 dl Dansukker Melis
    • 1 ts vaniljesukker
    • 1/2 dl Dansukker Sukker
    • 6 halve ferskener

    Ha melet og sukkeret i en skål sammen med det kjøleskapskalde matfettet skåret i små biter. Fordel fettet jevnt i melet til det blir en smulet masse. Tilsett egget, og arbeid sammen til en deig. Trykk deigen ut i en paiform, ca. 25 cm i diameter. La stå i kjøleskap i minst 30 minutter. Prikk bunnen med en gaffel. Forstek ved 200 °C i 10 minutter.

    Bruk en form til å stikke hjerter ut av ferskenene. Skjær "restene" i bitte små biter.

    Skill eggene. Bland eggeplommene med kesam, potetmel, melis, vaniljesukker og de hakkede ferskenene. Visp hvitene og farinet til et fast skum, og vend ned i røren. Hell over i formen. Stekes midt i ovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter. Legg ferskenhjertene oppå fyllet.

    Sikt over litt melis før servering. Serveres lunken eller kald, eventuelt med en klatt pisket krem eller crème fraîche.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker