Focaccia

15-18 stk
Focaccia
Stemmer: (8stemmer)

Ingredienser

4 dl vann
25 g gjær
1/2 dl olivenolje
2 ts salt
1 ss Dansukker Mørk Sirup
1/2-1 dl ferske urtekrydder f.eks. oregano, timian eller basilikum
2 1/2 dl durum hvetemel

6 dl hvetemel

Pensling og pynt

1/2 dl olivenolje
1 revet hvitløkbåt
10 soltørkede tomater skåret i biter
15-18 svarte halve oliven
1/4 dl pinjekjerner
1 ss flaksalt

Bruk helst kjøkkenmaskin, det er lang arbeidstid på brødet. Smuldre gjæren i bakebollen og hell på vannet og sirupen, rør til alt er oppløst. Tilsett melet og krydderet, og arbeid deigen på lav hastighet i 2-3 minutter. Oljen blandes i, og deigen arbeides i ytterligere 10 minutter. Tilsett saltet og arbeid deigen på høy hastighet til deigen slipper bollen, 5-8 minutter.

Pensle en langpanne med olivenolje, og legg i deigen. Pensle oversiden med olivenolje og dekker deretter til med plastfolie. La deigen heve i 2 timer. Hvelv deigen på melet bakebord, og skjær den i tre lengder som igjen skjæres i 5-6 like store emner. Løft over på en plate med bakepapir. Bland olivenolje og revet hvitløk. Lag fordypninger med fingrene i deigemnene, og pensle med oljen. Trykk ned to halve oliven og et par biter tomat i hver del. Strø over pinjekjerner og flaksalt. Sett inn platen i varm ovn, 250 °C, og sprut inn rikelig med vann ved hjelp av en sprutflaske. Stek i 8 minutter. Avkjøl på rist. Egner seg godt til frysing. Fryste brød varmes et par minutter i ovnen før servering.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker