Formkake med hylleblomstglasur

10 personer 50 minutter
I denne oppskriften får formkaken en spennende vri med en herlig søt glasur av hyll. Formkaken med hylleblomstglasur er perfekt til selskaper og som ekstra luksus til søndagskaffen. Dekorer gjerne med spiselige blomster.
Formkake med hylleblomstglasur
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 3 1/2 dl Dansukker Økologisk Sukker
  • 250 g mykt smør
  • 3 egg
  • 4 1/4 dl hvetemel
  • 1 ts. bakepulver
  • Skallet av 1/2 sitron, økologisk
  • Smør og rasp til formkakeformen

Glasur

  • 3 dl Dansukker Melis
  • 1 ss. sitronsaft
  • 1 ss. konsentrert hylleblomstsaft

Pynt

  • Spiselige blomster

Forvarm ovnen til 175°C.

Pisk sukker og smør i en skål til luftig konsistens. Tilsett ett egg om gangen under pisking.

Bland hvetemel og bakepulver sammen i en skål, og vend det i blandingen av sukker og smør. Riv i sitronskall.

Smør en formkakeform, ca. 1,5 liter, og dryss med rasp. Hell røren i formen, og stek nederst i ovnen i ca. 40 minutter.

Ta kaken ut av ovnen, og la den stå noen minutter. Sett kaken på en rist med bunnen opp for å få den ut av formen. Avkjøl kaken, og dekk den med et rent kjøkkenhåndkle.

Rør sammen ingrediensene til glasuren i en skål, og fordel den over kaken. Pynt med spiselige blomster.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker