Frossen ispai

ca. 8 porsjoner
Frossen ispai
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 12 digestivekjeks
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 eggeplommer
  • 100 g Philadelphia-ost eller annen naturell kremeost
  • 3 dl Dansukker Melis
  • 3 eggehviter

Ev. smakstilsetning

  • 3/4 dl punsj eller likør
  • 2 dl mikset/most frukt eller bær
  • 100 g hakket sjokolade + 100 g ristede, hakkede hasselnøtter

Smuldre digestivekjeksene i bunnen av en paiform med avtakbar bunn. Sett til side. Visp fløten og vaniljesukkeret stivt i en bolle. Visp eggeplommer, ost og melis luftig i en annen bolle. Tilsett eventuelt ønsket smakstilsetning. Visp eggehvitene stive i en tredje bolle. Bland først den vispede kremen i osteblandingen, og vend deretter forsiktig inn eggehvitene. Hell røren i formen med de smuldrede kjeksene. Settes i fryseren i minst 2 timer. Pynt med frisk frukt eller friske bær, eller litt revet sjokolade.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker