Frossen sjokolademoussekake

ca. 8 porsjoner
Frossen sjokolademoussekake
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

Mandelbunn
200 g skållede, skrelte, malte mandler
3 dl Dansukker Melis
2 ss Dansukker Lys Sirup
1 ts vaniljesukker
3 egg

Mousse
200 g mørk sjokolade
3 dl kremfløte
2 eggeplommer
2 ss Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker

Saus
1/2 liter (250 g) bringebær
2-3 ss Dansukker Melis

Pynt
Dansukker Melis 

Visp sammen mandler, melis, sirup, vaniljesukker og egg i en mikser. Hell deigen i en smurt og melet springform. Stek den i ovnen på nederste rille ved 175 °C i ca. 25 minutter. Bryt sjokoladen i mindre biter og ha dem i en bolle. Smelt sjokoladen over vannbad eller på svak effekt i mikrobølgeovn.

Pisk eggedosis av egg og muscovadorørsukker. Stivpisk kremfløten. Vend inn smeltet sjokolade i eggedosisen og deretter den piskede kremen. Løsne kaken fra formen og rengjør den. Legg kaken tilbake i formen. Hell moussen over kakebunnen, og dekk med plastfolie. Sett formen i fryseren i minst 3 timer. Mos bringebærene og smak dem til med melis. Server bringebærsaus til kaken. Sikt melis over ved servering.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker