Fruktbrød

1 stk.
Fruktbrød
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

3 dl melk eller vann
50 g gjær
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1/2 dl flytende margarin
1 ts salt
1 ss tørket, knust pomerans (spesialforretning) eller hakket ubehandlet appelsinskall
250 g tørket frukt, f.eks. fiken, aprikos, tranebær og rosiner
2 dl grahamsmel (spesialforretning)
6-7 dl hvetemel

Et litt søtt brød som smaker fortreffelig med sterk ost og marinerte fikener.

Varm melken/vannet til ca. 35 °C. Smuldre gjæren i en skål og tilsett den varme væsken. Bland i sirup, margarin, salt og pomeransskall. Hakk den tørkede frukten i små biter og bland den i deigen sammen med grahamsmelet. Elt i melet, litt etter litt til deigen slipper. La deigen heve tildekket i 45 minutter. Dryss litt mel på bordet, og elt til deigen blir smidig. Form den til et brød, som legges på en bakeplate med bakepapir.

La brødet heve i 30 minutter. Sett ovnen på 200 °C og stek brødet på nederste rille i ca. 45 minutter. Legg et stykke folie over brødet etter halvparten av steketiden slik at det ikke blir for mørkt. Pensle brødet med vann når det er ferdigstekt og la det avkjøle tildekket på rist.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker