Fruktkake

Fruktkake
Stemmer: (14stemmer)

Ingredienser

  • 250 g (4 dl) rosiner
  • 10 tørkede fiken
  • 10 tørkede aprikoser
  • 1 1/2 dl konjakk eller appelsinjuice
  • 250 g smør
  • 1 1/2 dl Dansukker Brun Farin
  • 4 egg
  • 4 dl hvetemel
  • 1 dl hele mandler
  • 1 dl hele hasselnøtter
  • 2 ts bakepulver
  • Smør og brødrasp til formen

Skjær frukten i biter, bland med konjakk eller juice i en bolle. La dette trekke i 1 time.
Smør og strø en avlang 2-liters brødform. Sett ovnen på 175 °C.
Rør smør og brunt sukker luftig. Tilsett eggene, ett om gangen. Tilsett halvparten av melet, halvparten av fruktblandingen, og deretter resten av ingrediensene. Bland godt.
Hell opp i formen, og stek midt i ovnen i 1 ½ time. La kaken avkjøles i formen i 10 minutter før den hvelves.
Sikt over melis, og server fruktkaken i tynne skiver, gjerne med et glass sherry.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker