Fruktsuppe med yoghurtis

4 personer

Karakter (0 stk)

Ingredienser

Fruktsuppe
5 dl vann
250 g Dansukker Sukker
100 g Dansukker Lys Sirup
300 g jordbær (friske eller frosne)
3 stilker rabarbra (friske eller frosne)
2 ts vaniljesukker
1 lime

Yoghurtis
2 1/2 dl vann
175 g Dansukker Sukker
150 g Dansukker Lys Sirup
2 1/2 dl yoghurt

Instruktioner

Fruktsuppe
Kok opp vann, sukker og sirup. Skrell rabarbraene og kok dem i sukkerlaken. Sil laken, og la den avkjøle seg litt. Sett rabarbrakjøttet til side. Rens 200 g jordbær og finhakk dem. Hell laken over jordbærene og sett blandingen til
Kjøling i 2 timer. Sil blandingen gjennom en finmasket sil og smak til med limesaft. Sett de silte jordbærene til side. De siste av jordbærene skjæres i ønsket størrelse. Legg jordbærene i suppen like før du serverer.

Yoghurtis
Kok opp vann, sukker og lys sirup til sukkeret er smeltet. Avkjøl laken og sil den i yoghurten. Kjør isen i ismaskin, eller sett den i fryseren og rør med jevne mellomrom. Suppen serveres iskald med yoghurtis i.

Rabarbraene kan byttes ut med 3–4 pærer eller epler som skrelles, kjernes ut og skjæres i biter. Frukten som blir til overs, kan også brukes til is, hvis du ikke velger å lage syltetøy av den.

Lag syltetøy av resten. Ha rabarbra og jordbær i en gryte, og hell over 100 g demerarasukker samt saften fra en halv til en hel sitron (etter smak). La blandingen småkoke på lav varme i 15–20 minutter. Deilig som syltetøy på brød.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Kokos- og karamellpopcorn

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!

Blondies med stikkelsbærmarmelade

Bakst i langpanne

Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.

Varm kaffedrikk

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Sjokoladekake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.