Fruktsuppe med yoghurtis - Oppskrifter

Fruktsuppe med yoghurtis

4 personer
Fruktsuppe med yoghurtis
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

Fruktsuppe
5 dl vann
250 g Dansukker Sukker
100 g Dansukker Lys Sirup
300 g jordbær (friske eller frosne)
3 stilker rabarbra (friske eller frosne)
2 ts vaniljesukker
1 lime

Yoghurtis
2 1/2 dl vann
175 g Dansukker Sukker
150 g Dansukker Lys Sirup
2 1/2 dl yoghurt

Fruktsuppe
Kok opp vann, sukker og sirup. Skrell rabarbraene og kok dem i sukkerlaken. Sil laken, og la den avkjøle seg litt. Sett rabarbrakjøttet til side. Rens 200 g jordbær og finhakk dem. Hell laken over jordbærene og sett blandingen til
Kjøling i 2 timer. Sil blandingen gjennom en finmasket sil og smak til med limesaft. Sett de silte jordbærene til side. De siste av jordbærene skjæres i ønsket størrelse. Legg jordbærene i suppen like før du serverer.

Yoghurtis
Kok opp vann, sukker og lys sirup til sukkeret er smeltet. Avkjøl laken og sil den i yoghurten. Kjør isen i ismaskin, eller sett den i fryseren og rør med jevne mellomrom. Suppen serveres iskald med yoghurtis i.

Rabarbraene kan byttes ut med 3–4 pærer eller epler som skrelles, kjernes ut og skjæres i biter. Frukten som blir til overs, kan også brukes til is, hvis du ikke velger å lage syltetøy av den.

Lag syltetøy av resten. Ha rabarbra og jordbær i en gryte, og hell over 100 g demerarasukker samt saften fra en halv til en hel sitron (etter smak). La blandingen småkoke på lav varme i 15–20 minutter. Deilig som syltetøy på brød.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

;