Fryste bobler med bringebær og et hint av lakris

10 glass 1 time + 8 timer i fryser
Fryste bobler med bringebær og et hint av lakris er perfekt når du vil diske opp med en litt mer eksklusiv dessert. Hva med å avslutte for eksempel nyttårsmiddagen med fryste bobler? Server gjerne i festlige glass.
Fryste bobler med bringebær og et hint av lakris
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Sukkerlake

    • 2 dl vann
    • 3 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
    • 4 dl bringebær (ca. 200 g)

    Fryste bobler

    • 1 flask musserende vin (gjerne alkoholfri)
    • 2 dl kaldt vann

    Pynt

    • sitronmelisse

    Begynn med sukkerlaken. Kok opp vann, muscovadosukker og bringebær i en kasserolle. La koke i ca. 3 minutter.

    Hell sukkerlaken gjennom en finmasket sil. Press ut så mye saft fra bærene som mulig. La sukkerlaken stå i kjøleskap til den er helt kald.

    Hell den musserende vinen over i en plastboks som rommer minst 2 liter, og tilsett 2 dl vann og sukkerlaken. Rør godt om. Settes i fryseren i minst 8 timer.

    Ved servering tar du den musserende vinen ut av fryseren og skraper frem iskrystaller ved å lage riller med en gaffel i de fryste boblene. Samle opp iskrystallene med en isskje, og fordel dem i glassene.

    Pynt med sitronmelisse.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker