Fullkornsbrød

3 brød
Enklere enn dette kan ikke brødbakingen bli. Du slipper å kna deigen på et bakebord. Kanskje noe for deg som har lite kjøkken?
Fullkornsbrød
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

15 dl hvetemel
6 dl sammalt hvete eller sammalt rug
4 dl müsli
1/2 dl linfrø
2 ts salt
1 l lettmelk
3 ss Dansukker Mørk Sirup el vann
50 g gjær

1. Bland hvetemel, müsli, sammalt rug eller hvete, linfrø og salt i en bolle.

2. Varm melk el vann til 37 °C (fingervarmt).

3. Løs opp gjæren i melkeblandingen og tilsett sirup. Tilsett melet og bland godt.

4. Fordel den "grøtete" deigen i 3 smurte 1,5 liters former som er strødd med mel. Dekk over med et kjøkkenhåndkle og la deigen heve i 45-60 minutter.

5. Sett ovnen på 225 °C.

6. Stek på nederste rille i ca. 1 time. Legg eventuelt på folie etter ca. 30 minutter slik at skorpen ikke blir så hard.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker