Fylte sjokoladepannekaker med marinerte jordbær

4 personer
Fylte sjokoladepannekaker med marinerte jordbær
Stemmer: (1stemmer)

Ingredienser

3/4 dl hvetemel
1 ss Brun Farin
2 ts kakao
1 1/2 dl melk
1 egg
smør eller margarin til steking

Jordbærene
1 l jordbær
1/2 dl Grand Marnier eller annen appelsinlikør

Fyllet
1 ss smør eller margarin
1/2 dl hvetemel
3/4 dl Sukker
1 1/2 dl matfløte
1 eggeplomme
2 eggehviter
1 ts Vaniljesukker

Melis til garnering

1. Sikt mel, farin og kakao i en bolle. Pisk inn melken og til slutt egget. Settes i kjøleskapet i 30 minutter.

2. Stek fire pannekaker.

3. Rens jordbærene og skjær dem i skiver. Legg dem i en skål og hell over likøren. Settes i kjøleskapet i noen timer.

Fyllet
1. Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett melet og rør godt sammen. Tilsett sukker og fløte. Bland i eggeplommen. Avkjøles.

2. Pisk eggehvitene sammen med vaniljesukkeret til et fast skum. Vendes forsiktig inn i røren. Så langt kan alt forberedes på forhånd.

Før servering setter du ovnen på 175 °C. Smør en langpanne med litt smør. Legg pannekakene oppå. Fordel fyllet på pannekakene. Brett sammen og sett i ovnen i ca. 8 minutter.

Fordel jordbærne på fire tallerkener og løft forsiktig de bakte pannekakene over. Sikt litt melis over.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker