Gelégodteri

ca. 40 stk.
Gelégodteri
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

5 dl bringebær
3 dl vann
1 dl Dansukker Glykosesirup
1 1/4 dl Dansukker Sukker
6 gelatinark
Dansukker Sukker til å vende godteriet i
Olje til formene
 

Legg bringebærene i en gryte, og hell på vannet. La koke under lokk i 10 minutter. Sil bort bringebærene. Hell tilbake bringebærsaften i gryten, og tilsett glykosesirup og sukker. Kok på svak varme til massen er 122 °C. Legg gelatinarkene i bløt i rikelig med vann i 5 minutter. Tilsett gelatinbladene i den ferdigkokte massen, og rør ordentlig. Kjøl ned til 70 °C. Smør isterningsformer eller godteriformer med olje, og hell deretter i den kjølnede massen. La stå og stivne i romtemperatur. Sett deretter formene i fryseren i et par timer, siden det da blir enklere å få godteribitene ut av formene. Vend bitene i sukker, så klistrer de ikke så lett i hverandre. Oppbevares tørt i en boks med lokk.

Bringebærene kan skiftes ut med andre bær, f.eks. stikkelsbær, blåbær eller moreller.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker