Glace au four med pistasj- og pasjonsis

8 stk. 1,5 time + 5 timer i fryser
Glace au four er en fransk dessert med en festlig kombinasjon av is, kakebunn og marengs. Vår versjon av glace au four inneholder pistasj- og pasjonsis samt klissekakebunn.
Glace au four med pistasj- og pasjonsis
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Pistasj- og pasjonsis

    • 8 eggeplommer
    • 2 dl Dansukker Sukker
    • 4 dl melk
    • 3 dl kremfløte
    • 2 dl Dansukker Glykosesirup

    Smakstilsetning

    • 100 g pistasjnøtter uten skall
    • 5 pasjonsfrukter med kjerner

    Kladdkakebunn

    • 50 g smør
    • 1 dl Dansukker Demerarasukker
    • 1 egg
    • 1/2 dl hvetemel
    • 2 ss kakao
    • 2 klyper salt

    Marengs

    • 3 eggehviter
    • 1 dl Dansukker Finkornet Sukker
    • noen dråper sitronsaft

    Begynn med isen. Visp eggeplommer og sukker luftig. Kok opp melk, fløte og glykosesirup i en kasserolle. Visp eggeblandingen ned i melkeblandingen.

    Sil gjennom en finmasket sil og hell like mye masse i to boller. Tilsett blandede pistasjnøtter i den ene bollen og pasjonsfruktmassen i den andre.

    Kjør blandingene i en ismaskin, én om gangen, eller dekk skålene med plastfolie, ca. 1,5 liter og sett i fryseren i ca. 5 timer. Rør av og til.

    Sett ovnen på 175 °C og lag kladdkaken.

    Smelt smøret i en gryte, og ha deretter i de andre ingrediensene. Bland godt.

    Hell røren i en smurt springform, ca. 18 cm. Stek midt i ovnen i 7–8 minutter. Avkjøl på rist.

    Før servering. Sett ovnen på 250 °C, grill. Ta ut isen og legg kaken på en fin ildfast form. Visp eggehviter og halvparten av sukkeret i en bolle noen minutter. Tilsett resten av sukkeret og sitronen. Pisk til et fast skum.

    Legg pasjonsisen midt på kaken og dekk med pistasjisen. Stryk på marengsen og sett i ovnen ca. 2–4 min., til marengsen har fått farge. Server.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker