Glaserte laksespyd

4 pers.
Glaserte laksespyd
Stemmer: (25stemmer)

Ingredienser

400-600 g laksefilet
200 g store reker uten skall
salt, pepper
2 ss olje
trespyd

Glasur
1-2 ss finhakket basilikum
saften av 1 sitron
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1-2 ts sambal oelek

Kryddersmør
75 g smør
1 ss finhakket dill
1 ss finhakket basilikum
1 ss finhakket persille
1 ss finrevet ubehandlet sitronskall
1 ts Dansukker Melis

Begynn med kryddersmøret. Bland sammen alle ingrediensene. Form til en rull eller sprøyt ut topper og sett i kjøleskapet frem til servering. Fortsett med glasuren. Bland alle ingrediensene i en kasserolle og kok opp. Kutt laksen i terninger. Tre laksebitene og rekene på trespyd. Tilsett salt og pepper. Pensle spydene med olje og stek dem i 6-7 minutter. Pensle spydene med glasuren og stek i noen minutter til.

Legg spydene på tallerkener og hell resten av glasuren over spydene. Server med for eksempel kokte poteter, salat, tomat, sitron og kryddersmøret.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker