Glutenfri eplekake

6–8 pers.
Glutenfri eplekake
Stemmer: (14stemmer)

Ingredienser

Til formen
Smør eller margarin
1 ss Dansukker Demerarasukker
2 ss kokosflak

Røre
3 dl potetmel
3 dl Dansukker Melis
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 dl kokosflak
150 g smør eller margarin, romtemperert
2 egg
1 dl vaniljeyoghurt

Fyll
2 epler

Smør en rund form med avtakbar kant, ca. 23 cm i diameter. Strø formen med demerarasukker og kokos. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle. Ha klatter med matfett i og rør til det er små smuler. Tilsett eggene og yoghurten og arbeid sammen til en røre. Hell røren over i formen. Skrell og ta kjernehuset ut av eplene. Skjær dem i tynne båter som stikkes ned i kaken. Stekes midt i ovnen ved 175 °C i ca. 45 minutter. Avkjøles i formen noen minutter. Server kaken, gjerne lun med vaniljesaus, vaniljeis eller vaniljekesam.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker