God og rask eplekake

10-12 biter
God og rask eplekake
Stemmer: ( 38 stemmer)

Ingredienser

  • 6 dl hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts malt kardemomme
  • 3 dl Dansukker Sukker
  • 150 g smør eller margarin, romtemperert
  • 4 dl yoghurt naturell eller surmelk
  • 2–3 skrelte epler i båter

Topping

  • 3 ss Dansukker Demerarasukker

Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle. Smuldre i smør/margarin i biter og ha i surmelken. Arbeid sammen til en røre, hell den i en smurt og strødd form, ca. 2 liter. Stikk eplebåtene ned i røren. Strø over demerarasukkeret, og sett formen midt i ovnen på 200 °C i ca. 45 minutter. 

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker