Gresskarpai - Oppskrifter

Gresskarpai

ca. 12 porsjoner
Gresskarpai
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

Deig
4 1/4 dl hvetemel
1/2 ts salt
1 ts Demerarasukker
100 g kokosfett
1 egg
2 ss eplesidereddik
3-4 ss kaldt vann
smør eller margarin til formen

Fyll
400 g gresskarkjøtt i terninger
2 1/2 dl fløte
1 1/4 dl Demerarasukker
3 egg
1/2 ts kanel
1/2 ts ingefær

1. Bland alle ingrediensene til deigen. Legg deigen i en plastpose og la den hvile i kjøleskapet en times tid. Smør en paiform på ca. 26 cm i diameter.

2. Legg gresskarkjøttet sammen med 1 dl vann i en gryte og la dette småkoke under lokk i ca. 15 minutter. Hell over i en sil og la renne godt av.

3. Miks eller mos gresskarkjøttet. Tilsett de andre ingrediensene.

4. Kjevle ut deigen mellom plastfolie. Legg leiven over paiformen og trykk den til. Skjær til kanten slik at den blir jevn. Prikk hull med en gaffel.

5. Hell fyllet i paiskallet og stek midt i ovnen på 200° i ca. 1 time.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker

;