Grillet laksekotelett med urtesaus

4 porsjoner
Grillet laksekotelett med urtesaus
(0)

4 laksekoteletter á 150 g

Marinade
Saft og revet skall av 1/2 ubehandlet lime
2 ss olje
1–2 ss Dansukker Brun Farin
1 ts salt
1–2 krm sort pepper

Saus
1 dl crème fraîche (lett)
1 dl kesam
Revet skall av 1/2 ubehandlet lime
2 dl slangeagurk, skrellet, uten kjerner og kuttet i terninger
1/2 dl hakket purre eller salatløk
1/4 dl finhakket kapers
1/4 dl finhakket dill
1/4 dl finhakket persille
1 ss finhakket oregano
1 ts Dansukker Melis

Bland sammen lime, olje, brunt sukker, salt og pepper til marinaden. Skyll laksen og legg den i en plastpose. Hell over marinaden, og legg kaldt i 1–2 timer før de grilles.

Saus
Bland sammen crème fraîche, kesam, agurk, salatløk, kapers, dill, persille, oregano og melis, og la dette trekke på et kaldt sted i minst 1 time.