Grønne bagetter

6 stk.
Grønne bagetter
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

Deig
6 dl fingervarmt vann
2 ss olje
50 g gjær
2 ss Dansukker Sukker
2 ts salt
ca. 13 dl (ca. 800 g) hvetemel

Fyll
100 g mykt smør
1 dl hakket persille
1 dl hakket purre
2 ts tørket eller 3 kvister friskhakket estragon

Hell det fingervarme vannet i en bolle, og bland det med oljen. Løs opp gjæren i vannet.

Tilsett sukker, salt og mel litt etter litt. Elt deigen til den er smidig. La den heve i 40 min.

Ta deigen opp, strø mel på bordet, og elt deigen blank og smidig.

Del deigen i 6 like store deler. Kjevle deigen ut til avlange deigplater (ca. 30 cm).

Rør sammen alle ingrediensene til fyllet. Spre 1/6 av fyllet ut på hver deigplate.

Rull deigen sammen, og legg rullene på 2 plater med bakepapir. La rullene heve i ½ time. Sett stekeovnen på 250 °C. Stek hver plate i 15 min., til bagettene har fått en gyllen farge.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker