Grunnoppskrift på sommerkrem

4 porsjoner 20 minutter + 2 timer i kjøleskap
Sommerkremen kan serveres enten som den er, eller med en skvett fløte eller kald melk. Du finner her grunnoppskriften vår på sommerkrem, som du kan smake til med det du selv ønsker. Ved å anvende syltesukker blir din kompott fastere i konsistensen og får lengre holdbarhet.
Grunnoppskrift på sommerkrem
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 500 g bær
  • 1/2 ss sitronsaft
  • 125 g Dansukker Syltesukker

Smaksalternativ

  • blåbær + 1 ts vaniljesukker
  • jordbær + 1/2–1 ss fersk eller tørket lavendel
  • 250 g jordbær + 250 g rabarbra, hakket

Kok bær og sitronsaft i 2 minutter. Tilsett syltesukker og ev. smakstilsetning. Kok i ytterligere 5 minutter.

Hell over kremen på et varmt og rent glass.

Avkjøl kremen og la den deretter stå i kjøleskap til den har tyknet.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker