Gulrotkake til påske

ca. 12 stykker
Gulrotkake til påske
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 300 g gulrøtter
  • 3 1/2 dl Dansukker Melis
  • 5 egg
  • 3 1/2 dl hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 toppet ts bakepulver
  • 100 g malte hasselnøtter
  • 100 g hakkede mandler
  • 125 g smør eller margarin, romtemperert
  • 1 dl appelsinmarmelade

Pynt

  • 200 g Philadelphia Light Naturell
  • 1 usprøytet sitron
  • 1 dl Dansukker Melis
  • 100 g kokosflak
  • grønn konditorfarge
  • et par dråper vann
  • marsipangodteri

Skrell og rasp gulrøttene. Skill eggene. Visp eggehvitene og melisen til et fast skum. Bland mel, vaniljesukker, bakepulver, hasselnøtter og mandler, og vend dette inn i eggehviterøren. Tilsett eggeplommene, matfettet og marmeladen, og rør til det er blandet. Bland i gulrøttene. Hell over i en smurt og strødd form, ca. 24 cm i diameter. Stekes i nedre del av ovnen ved 175 °C i 45–60 minutter. Avkjøl kaken på rist.

Skyll sitronen, og rasp skallet fint. Bland skallet med osten og melisen, og smør over kaken. Ha kokosflakene i en bolle. Bland konditorfarge med litt vann, og hell over i bollen med kokos. Rør om, slik at kokosen blir grønn. Dryss kokosen over ostekremen. Pynt med marsipangodteri.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker