Hjemmelaget chilisaus

Hjemmelaget chilisaus
Stemmer: (1stemmer)

Ingredienser

1 kg modne tomater
1 syrlig eple
2 små gule løk
3–4 hvitløksbåter eller 1 kinesisk hvitløk (solo)
1 dl vann
1 dl hvitvinseddik
1 dl Dansukker Sukker
1 ts Colmans sennepspulver
1 ss paprikapulver
1 ss chilipulver
1 ts salt

Skåld tomatene, fjern skallet og kjernene. Kutt i biter. Skrell eplet, ta ut kjernehuset og del i terninger. Skrell løk og hvitløk og skjær dem i terninger. Legg alt i en kasserolle sammen med vannet. Småkok under lokk i ca. 15 minutter. Ha blandingen i en foodprosessor/blender, og kjør til en jevn blanding, eller mos blandingen gjennom en finmasket sil. Hell tilbake i kasserollen, og tilsett de andre ingrediensene. Småkok i 5 minutter under omrøring. Hell over på varme, rene flasker eller glass. Sett på lokk. La chilisausen stå og modne i kjøleskap i noen uker.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker