Honningkake

Honningkake er en myk kake med krydret smak av kanel, ingefær og honning. La kaken gå i høyden ved å leggen den lagvis med aprikosmarmelade og smørkrem mellom. Smør sjokoladeganach i et jevnt lag på toppen av kaken, og del den med dem du er glad i.

ca. 18 stk.

2 timer

Karakter (48 stk)

Ingredienser

Aprikos- og appelsinmarmelade
400 g tørkede aprikoser
saften fra 1 appelsin
1 dl vann
300 g Dansukker Syltesukker

Honningkake
3 dl honning
1 1/2 dl Dansukker Brun Farin
3 egg
1 ts malt ingefær
2 ts malt kanel
saften og skallet av 1/2 appelsin, gjerne usprøytet
1 1/2 dl kremfløte
8 1/3 dl hvetemel
2 ts hjortesalt

Smørkrem
6 1/3 dl Dansukker Melis
3 ss kokende vann
150 g smør, romtemperert

Sjokoladeganache
1 dl kremfløte
100 g mørk sjokolade

Instruktioner

Begynn med aprikosmarmeladen. Legg aprikosene i bløt i minst 2 timer, og hakk dem deretter fint.

Bland aprikosene, appelsinsaft, vann og syltesukker i en kjele og kok under omrøring i 10 minutter. Skum godt av. Hell over på varme, rene glass. Skru på lokket. Oppbevar mørkt og kjølig.

Sett ovnen på 175 °C.

Ha honning og sukker i en kjele og varm opp til sukkeret oppløses. La det avkjøles.

Visp eggene og tilsett krydder, appelsinsaft, fløte og den avkjølte honningblandingen. Rør sammen til en jevn røre.

Bland mel og hjortesalt, og vend det inn i røren. Rør det jevnt.

Hell røren i en langpanne 18 x 25 cm med bakepapir.

Stek kaken nederst i ovnen i ca. 55–70 minutter. Sjekk med en kakenål for å se om den er klar. La kaken avkjøles i formen.

Lag smørkremen. Bland melis og vann. Tilsett smøret, og bland til en jevn smørkrem.

Kok opp fløten til ganachen. Ta gryten bort fra platen og tilsett den finhakkede sjokoladen. Rør til en jevn blanding, og la avkjøles en kort stund.

Del kaken i tre lag og smør på ett lag marmelade og ett lag smørkrem. Legg over en bunn og gjenta. Legg på den øverste bunnen, og smør ganachen i et jevnt lag på toppen av kaken. La kaken avkjøles før du skjærer den i biter.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Påsketrifle

Påske godteri

Her finner du både bakverk, søtsaker og desserter til en riktig god påskeferie.

Blondies med stikkelsbærmarmelade

Bakst i langpanne

Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.

Varm kaffedrikk

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Sjokoladekake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.