Hvetegiffler

ca. 45 stk.
Hvetegiffler
Stemmer: (7stemmer)

Ingredienser

50 g gjær
3 dl kaffefløte
3/4 dl Dansukker Sukker
2 krm salt
2 krm hornsalt
2 egg
75 g romtemperert smør eller margarin
ca. 12 dl hvetemel

Fyll
125 g smør eller margarin
1 ½ dl Dansukker Melis
100 g malt eller ekstra finhakket mandel, kan sløyfes
2 skrelte, revne epler

Pensling
Sammenvispet egg

Pynt
Dansukker Melis
vann

Begynn med å blande alle ingrediensene til fyllet.
Smuldre gjæren i en bolle og rør den ut i litt av fløten. Ha i resten av fløten og de øvrige ingrediensene.
Kjevle ut deigen til en avlang leiv på melet bakebord. Skjær eller del i trekanter med et pizzahjul. Fordel fyllet på trekantene og rull dem deretter sammen til giffler (småhorn). Legg gifflene på stekeplater med bakepapir og la dem heve til dobbelt størrelse.
Pensle dem med sammenvispet egg. Stek dem midt i ovnen ved 225 °C i ca. 8 minutter. Avkjøl dem under et kjøkkenhåndkle.
Rør ut melis med litt vann og ha glasur på gifflene. Det går fint å fryse gifflene uten glasur. 

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker