Hylleblomstsaft med muscovado

20 minutter + 3 dager
Hylleblomstsaft med muscovado
(3)

  • 40 blomsterklaser
  • 3 sitroner
  • 2 liter kokende vann
  • 16 dl Dansukker Sukker
  • 3 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
  • 50 g sitronsyre

Skyll blomsterklasene og legg dem på et håndkle for å renne av.
Legg blomstene i en bøtte eller en stor skål. Skyll sitronene grundig, og skjær dem i tynne skiver. Legg sitronskivene på blomstene.
Kok opp vannet, og hell det over blomster og sitroner. Tilsett sukkeret, og rør til det er oppløst. Rør inn sitronsyren.
Sett blandingen kjølig og godt tildekket i 3 døgn.
Hell over i en fin sil og la det renne av seg selv. Hell over på grundig rengjorte flasker. Oppbevar i kjøleskap eller frys ned saften.