Is á la Mozart

6 porsjoner

Karakter (0 stk)

Ingredienser

3 eggeplommer
3/4 dl Dansukker Melis
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte
1/4 dl Dansukker Finkornet Sukker

Fyll
250 g myk nougat
12 kirsebær eller moreller

Pynt
100 g mørk sjokolade av god kvalitet

Saus
250 g kirsebær eller moreller, uten kjerne
1 dl Dansukker Lys Sirup
1 kanelstang
1 ts vaniljesukker

Instruktioner

Visp eggeplommer, vaniljesukker og melis lett og luftig. Stivpisk kremfløten og det finkornede sukkeret, og vend kremen ned i eggeblandingen. Kjør blandingen i en ismaskin til den er fast, eller hell den i en form og sett den i fryseren i minst 4 timer. Rør et par ganger i isen under innfrysingen. Fordel 3/4 av isen i seks glass, og trykk isen opp langs kantene. Sett et mindre glass ned i hvert glass med is, og sett i fryseren. Smelt nougaten over vannbad eller på svak effekt i mikrobølgeovn. Hent glassene ut av fryseren, og ta ut de mindre glassene. Dekk isen med den smeltede nougaten. Legg to kirsebær i hvert glass. Legg på den resterende isen, og sett glassene tilbake i fryseren. Smelt sjokoladen over vannbad eller på svak effekt i mikrobølgeovn. Hent glassene med is ut av fryseren, og dypp dem raskt i varmt vann, slik at isen løsner fra glassene. Sett isen uten glass tilbake i fryseren i 10 minutter før den smeltede sjokoladen fordeles over med en skje. Settes tilbake i fryseren frem til servering. Bland ingrediensene til sausen i en kasserolle, og la det småkoke under lokk i 10 minutter. Ta opp kanelstangen. Server sausen til isen. Pynt gjerne med friske kirsebær.

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Påskens Rocky Road

Påskegodteri

Her finner du både bakverk, søtsaker og desserter til en riktig god påskeferie.

Blondies med stikkelsbærmarmelade

Bakst i langpanne

Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.

Varm kaffedrikk

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Sjokoladekake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.