Is á la Mozart

6 porsjoner
Is á la Mozart
(0)

  • 3 eggeplommer
  • 3/4 dl Dansukker Melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 dl kremfløte
  • 1/4 dl Dansukker Finkornet Sukker

Fyll

  • 250 g myk nougat
  • 12 kirsebær eller moreller

Pynt

  • 100 g mørk sjokolade av god kvalitet

Saus

  • 250 g kirsebær eller moreller, uten kjerne
  • 1 dl Dansukker Lys Sirup
  • 1 kanelstang
  • 1 ts vaniljesukker

Visp eggeplommer, vaniljesukker og melis lett og luftig. Stivpisk kremfløten og det finkornede sukkeret, og vend kremen ned i eggeblandingen. Kjør blandingen i en ismaskin til den er fast, eller hell den i en form og sett den i fryseren i minst 4 timer. Rør et par ganger i isen under innfrysingen. Fordel 3/4 av isen i seks glass, og trykk isen opp langs kantene. Sett et mindre glass ned i hvert glass med is, og sett i fryseren. Smelt nougaten over vannbad eller på svak effekt i mikrobølgeovn. Hent glassene ut av fryseren, og ta ut de mindre glassene. Dekk isen med den smeltede nougaten. Legg to kirsebær i hvert glass. Legg på den resterende isen, og sett glassene tilbake i fryseren. Smelt sjokoladen over vannbad eller på svak effekt i mikrobølgeovn. Hent glassene med is ut av fryseren, og dypp dem raskt i varmt vann, slik at isen løsner fra glassene. Sett isen uten glass tilbake i fryseren i 10 minutter før den smeltede sjokoladen fordeles over med en skje. Settes tilbake i fryseren frem til servering. Bland ingrediensene til sausen i en kasserolle, og la det småkoke under lokk i 10 minutter. Ta opp kanelstangen. Server sausen til isen. Pynt gjerne med friske kirsebær.