Iskake med solbær og karamell

ca 10 stykker
Iskake med solbærsorbet, karamellis og smuldrepai er et vinnende konsept. Paideig som bunn, et lag karamellis og avslutningsvis solbærsorbet.
Iskake med solbær og karamell
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Karamellis

    • 4 eggeplommer
    • ½ dl Dansukker Demerarasukker
    • ½ dl Dansukker Lys Sirup
    • 2 dl melk
    • 1 ½ dl kremfløte
    • 1 dl Dansukker Glykosesirup

    Smuldrepai

    • 50 g smør, romtemperert
    • 2 ss Dansukker Brun Farin
    • 1 ss Dansukker Lys Sirup
    • 3/4 dl hvetemel
    • 1 dl havregryn

    Solbærsorbet

    • 400 g solbær (ca. 2 dl puré)
    • ½ dl Dansukker Lys Sirup
    • 4 eggeplommer
    • ½ dl Dansukker Demerarasukker
    • 2 dl melk
    • 1 ½ dl kremfløte
    • 1 dl Dansukker Glykosesirup

    Dekorasjon

    • Paismuler
    • Bær
    • Spiselige blomster

    Begynn med karamellisen. Visp sammen eggeplommer, sukker og sirup i en bolle. Kok opp melk, fløte og glykosesirup i en kasserolle. Visp eggeblandingen ned i den varme melkeblandingen. Sil gjennom en finmasket sil. Avkjøl.

    Kjør blandingen i en ismaskin, eller sett den i fryseren i minst 3 timer. Rør av og til.

    Lag smuldrepaien. Sett ovnen på 150 °C, og bland sammen alle ingrediensene. Smuldre deigen utover en plate med bakepapir. Stekes midt i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl.

    Hell 2/3 av smulene i en avlang silikon-/brødform på ca. 1,5 liter, og sett i fryseren i ca. 20 minutter. Ta ut karamelliskremen, og fordel den jevnt over smuldrepaien. Sett i fryseren.

    Lag solbærsorbeten. Skyll bærene og kok opp sammen med sirupen. Hell gjennom en finmasket sil, slik at bare pureen blir igjen. Sett til side.

    Visp sammen eggeplommer og sukker i en bolle. Kok opp melk, fløte og glykosesirup i en kasserolle. Visp inn eggeblandingen i den varme melkeblandingen, og tilsett solbærpureen. Sil gjennom en finmasket sil. Avkjøl.

    Kjør blandingen i en ismaskin, eller sett den i fryseren i minst 3 timer. Rør av og til. Ta ut sorbeten, og fordel den jevnt over karamelliskremen. Settes i fryseren i minst 2 timer.

    Ta iskaken ut av formen, og ha den over på et fat. Pynt med resten av paismulene, bær og spiselige blomster.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker