Jordbærmuffins med jordbærglasur

16 store eller 24 små 1 time
Jordbærmuffins med jordbærglasur
Stemmer: (22stemmer)

Ingredienser

    Muffins

    • 200 g smeltet smør
    • 4 egg, gjerne økologiske
    • 3 dl Dansukker Økologisk Sukker
    • 2 ts vaniljesukker
    • 2 dl melk
    • Skallet av 1 sitron, gjerne økologisk
    • 6 dl hvetemel
    • 2 ts bakepulver
    • 1 klype salt
    • 1 dl friske jordbær i biter

    Glasur

    • 200 g romtemperert smør
    • 5 dl Dansukker Økologisk Melis, siktet
    • 2 ss jordbærpulver (finnes i velassorterte butikker)
    • 300 g kremost
    • Saften av 1/2 sitron
    • 3 ss jordbærsyltetøy

    Muffins
    Sett ovnen på 200 °C.
    Smelt smøret.
    Visp egg og sukker til luftig eggedosis.
    Bland i smeltet smør, melk og revet sitronskall.
    Bland hvetemel, bakepulver og salt, og sikt det ned i røren.
    Skyll jordbærene og kutt dem i små biter. Vend bitene inn i røren.
    Plasser papirformer i et muffinsbrett, og fordel røren jevnt i formene.
    Stek muffinsene midt i ovnen i ca. 10 minutter eller til de er gylne (prøv med en kakenål, den skal være helt tørr når du drar den ut).
    Sprøyt over glasuren før servering.

    Glasur
    Visp smør, siktet melis og jordbærpulver luftig.
    Visp inn kremosten og sitronsaften.
    Rør inn jordbærsyltetøyet.
    Sprøyt eller smør glasuren på muffinsene.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker