Jordbærostekake med rabarbrakompott

10 stykker ca. 1,5 time + 4 timer i fryser
Jordbærostekake med rabarbrakompott er en sommerlig kake til alle anledninger. Delikat ostekake med jordbær og rabarbra som aldri slår feil!
Jordbærostekake med rabarbrakompott
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Bunn

    • 8 stk. Digestive-kjeks
    • 40 g smør
    • ½ dl hel bokhvete

    Rabarbrakompott

    • 150 g rabarbra
    • 50 g jordbær
    • 1 dl Dansukker Syltesukker
    • 1 ss Dansukker Glykosesirup

    Jordbærostekake

    • 400 g jordbær
    • 2 dl Dansukker Syltesukker
    • 3 eggeplommer
    • ½ dl Dansukker Melis
    • 2 ss Dansukker Glykosesirup
    • 300 g kremost
    • 3 dl kremfløte

    Knus Digestive-kjeksene, smelt smøret og bland sammen. Rist bokhveten i stekepanne i noen minutter, og la avkjøles. Bland ingrediensene, og trykk dem sammen til en bunn i en kake-/springform med diameter på 18 cm. La stå i fryseren i 30 minutter.

    Lag rabarbrakompotten. Skyll og del rabarbraen og jordbærene i biter. Kok alle ingrediensene i en kasserolle i ca. 4 minutter. Bland til en jevn konsistens, og la avkjøles. Hell kompotten i en silikon-/springform med diameter på 14 cm. Kompott som blir til overs, helles i små, runde silikonformer for dekorasjon. La stå i fryseren i ca. 1 time.

    Gjør klar jordbærostekaken. Miks jordbærene og kok dem sammen med syltesukkeret i ca. 4 minutter. La avkjøles helt.

    Visp eggeplommer, melis og glykosesirup luftig i en bolle. Tilsett kremost, og visp til blandingen har fått en jevn konsistens. Vend inn jordbærpureen når den er helt avkjølt. Visp fløten i en separat bolle, og vend den inn i blandingen.

    Ta bunnen og kompotten ut av fryseren. Plasser kompotten midt på bunnen, og legg den midt i en kake-/springform med diameter på 20 cm. Ha gjerne plastfolie rundt, for høyden sin del.

    Hell over jordbærostekaken, og stryk overflaten glatt. Ostekake som blir til overs, helles i små, runde silikonformer for dekorasjon. La stå i fryseren i ca. 4 timer.

    Ta bort formen og plastfolien, og dekorer ostekaken med de små ekstra kompottene, ostekakene og friske jordbær. Server ostekaken etter 15–20 minutter i romtemperatur.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker