Jordbær-hylleblomstsaft

ca. 2 l
Jordbær-hylleblomstsaft
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 1 l jordbær
  • 10 svarthylleblomstklaser
  • 1 ubehandlet sitron i skiver
  • 15 g sitronsyre
  • 1 l vann
  • 1 kg Dansukker Sukker
  • 1 krm natriumbensoat

Skyll blomsterklasene og jordbærene godt. Mos jordbærene. Legg bær og blomster i en krukke eller et stort glass. Tilsett sitronskivene og sitronsyren. Kok opp vann og sukker. Rør ut natriumbensoat i litt av sukkerlaken og hell det tilbake i resten av laken. Hell laken over bærene og blomstene. Sett blandingen kjølig og godt tildekket i 3 døgn. Hell over i en fin sil og la det renne av seg selv. Hell saften over på varme, godt rengjorte flasker. Forsegle flaskene. Oppbevares kaldt. Saften kan også fryses i frysebokser.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker