Jordbærkake

12 stykker
Jordbærkake
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

200 g gulrøtter
200 g mandler
1 sitron
4 egg
1 krm salt
1 1/2 dl Dansukker Sukker
1 3/4 dl hvetemel

Krem
200 g Philadelphia-ost, naturell
1/2 dl Dansukker Melis
2 ts vaniljesukker
2 ts friskpresset sitronsaft

Pynt
Jordbær

Matfett til formen

Skrell og rasp gulrøttene. Mal mandler. Vask sitronen godt og rasp skallet fint. Skill eggene. Visp hvitene stive sammen med saltet. Visp eggeplommer og sukker hvitt og luftig. Bland de malte mandlene med melet og vend det inn i røren. Rør i gulrøttene. Vend inn eggehvitene. Ha røren i en smurt springform, ca. 24 cm i diameter. Stekes midt i ovnen ved 175 °C i ca. 35 minutter. Avkjøl på rist.

Rør sammen ingrediensene til kremen. Bred kremen over den avkjølte kaken.

Skyll jordbærene og tørk dem på husholdningspapir. Legg jordbærene oppå kremen.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker