Jordbærpai

10-12 biter
Jordbærpai
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

Paiskall
100 g smør eller margarin
3 dl hvetemel
150 g mandelmasse
1 ss vann

Fyll
1 1/2 kremfløte
3 gelatinplater
2 eggeplommer
1 dl Dansukker Lys Sirup
250 g kesam
1 ts vaniljesukker
1/2-1 l jordbær

Garnering
sitronmelisse

Bland sammen smør, mel og mandelmasse. Tilsett vannet og jobb raskt sammen til en deig. Sett deigen kaldt i 15 minutter. Sett ovnen på 175 °C.

Trykk ut deigen i en form på ca. 27 cm i diameter. Stek midt i ovnen i 20 minutter. Avkjøl.

Legg gelatinplatene i rikelig med kaldt vann. Pisk fløten til krem.

Småkok eggeplommene og sirupen på svak varme til massen tykner. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør dem ut i eggekremen sammen med kesam og vaniljesukker. Avkjøl. Vend forsiktig ned i den piskede fløten.

Fyll det kalde paiskallet med fyllet. Skyll og rens jordbærene. Legg dem på fyllet. Pynt med sitronmelisse.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker