Julekake med fyll

Julekake med fyll
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

50 g smør eller margarin
2 dl melk
25 g gjær
3/4 dl Dansukker Sukker
1 krm salt
1 ts malt kardemomme
ca. 5 dl hvetemel

Fyll
50 g mandelmel
1 dl Dansukker Melis
75 g smør eller margarin
1/4–1/2 g safran eller revet skall av en økologisk appelsin

Pynt
1 egg
1–2 ss Dansukker Demerarasukker

Smelt matfettet. Tilsett melken, og varm til ca. 37 °C. Smuldre gjæren i en bolle, og tilsett sukker, salt og kardemomme. Arbeid inn mel til deigen slipper bollen. La heve under klede i 1 time.
Rør sammen ingrediensene til fyllet.

Legg deigen på melet bakebord, og kjevle den ut til en leiv på ca. 25 x 50 cm. Smør på fyllet. Rull sammen, og form til en snurr som legges i smurt springform, 24 cm i diameter. La heve under klede i 1 time.

Pensle kaken med sammenvispet egg, og strø på demerarasukkeret. Stekes midt i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker