Julekrans med sjokolade og kanel

2 kranser
Julekrans med sjokolade og kanel
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 3 dl melk
  • 50 g gjær for søte deiger
  • 1/2 dl Dansukker Sukker
  • 1 egg
  • 1 1/2 ts salt
  • 8-10 dl hvetemel
  • 100 g smør, romtemperert

Fyll

  • 200 g smør, romtemperert
  • 100 g hakket sjokolade
  • 100 g finhakkede hasselnøtter
  • 1/2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
  • 2 ts malt kanel
  • 1/2 ts malt kardemomme
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1/2 ts flaksalt

Pensling

  • 1 egg, sammenvispet

Pynt

  • Perlesukker eller Demerarasukker

Varm opp melken til 37 °C. Smuldre gjæren i en bolle, og hell melken over. Rør til gjæren er oppløst.

Tilsett sukker, egg og salt under omrøring. Hell sakte i melet, og ha deretter i smøret klattvis. Elt deigen i 5-10 minutter. Deigen skal være smidig og litt klebrig. Dekk til bollen, og la heve i 1 time.

Sett ovnen på 175 °C.

Bland alle ingrediensene til fyllet i en egen bolle, og sett den til side.

Når deigen er ferdighevet, har du den over på et melet bakebord. Del i to biter, og kjevle forsiktig ut hver bit til et rektangel på ca. 18 x 13 cm. Spre fyllet på deigen, men la det være en liten kant ytterst uten fyll.

Rull sammen hvert rektangel til en rull, og legg den på et brett med bakepapir. Klipp skrå snitt i kransene, nesten helt gjennom, med 1 cm mellom hvert snitt, og brett ut snippene vekselvis til hver side.

La heve i 30 minutter. Pensle med sammenvispet egg, og pynt med perlesukker eller demerarasukker.

Stek kransene midt i ovnen i ca. 20 minutter.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker