Julerullekake

20–24 skiver
Julerullekake
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

  • 3 egg
  • 1/2 g safran
  • 1 1/2 dl Dansukker Finkornet Sukker
  • 3/4 dl potetmel
  • 1 ss hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Fyll

  • 200 g smør eller margarin, romtemperert
  • 1 1/2 dl Dansukker Melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ss kakao

Sett ovnen på 250 °C. Dekk en langpanne med bakepapir.

Visp egg, safran og sukker luftig. Bland meltypene med bakepulver, og sikt det ned i eggedosisen. Spre røren utover papiret i langpannen. Stekes midt i ovnen i 5 minutter. Strø sukker på kaken, og hvelv den over på et papir. Dra papiret av kaken. Legg over langpannen, og la kaken avkjøles.

Bland sammen alle ingrediensene til fyllet. Smør fyllet over kaken når den er avkjølt. Rull sammen. La kaken ligge med skjøten vendt ned. Rull kaken inn i smørpapir. Oppbevar kjølig.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker