Kaker i krukke

Ca. 25 stk.
Kaker i krukke
(1)

Glasskrukke, bånd, instruksjon til mottakeren

I krukken
2 1/2 dl hvetemel
2 1/2 dl havregryn
2 1/2 ts vaniljesukker
2 1/2 ts bakepulver
2 1/2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker

Smakstilsetning
1/2 dl tørkede blåbær/tranebær
1/2 dl hvite sjokoladeknapper
1/2 dl mørke sjokoladeknapper
1/2 dl rosiner
1 ts malt kanel

Legg alle ingrediensene som skal være i krukken lagvis. Begynn med å blande mel, bakepulver og vaniljesukker som legges i bunnen, fortsett med sukker, havregryn og avslutt med smakstilsetningen.

Instruksjon til mottakeren
Sett ovnen på 200 °C.

Rør sammen 225 g smør og 1 egg til det blir hvitt og porøst.

Tilsett innholdet i krukken, og arbeid sammen til en deig. Form deretter boller, og legg dem på bakebrett. Trykk dem lett på toppen.

Stek kakene midt i ovnen i ca. 10-15 minutter eller til de har fått en lett gyllen farge i kantene. Avkjøl helt på rist. Lykke til!