Kaldrørt saft

2 liter, 1 1/2 døgn
Kaldrørt saft
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

1 1/2 kg jordbær eller bringebær
1 1/2 liter kokt, kaldt vann
30 g vinsyre
600 g Dansukker Sukker per liter ferdig saft
2 ts flytende Atamon

Skyll og rens bærene. Mos eller kutt bærene i skiver, og legg dem i en bolle. Løs opp vinsyren i vannet, og hell det over bærene. Dekk til bollen, og la den stå kaldt i 24 timer. Hell blandingen opp i en silduk, og la saften renne av i 30 minutter. Mål opp saften, og tilsett sukkeret. Skum av, og tilsett Atamon. Hell saften over på kokte flasker. Fyll flaskene helt opp. Kork flaskene. Oppbevares kaldt. Hvis saften fryses, er det ikke nødvendig å bruke konserveringsmiddel.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker