Kandisert fruktskall

1 glass 50 minutter
Kandisert fruktskall kan være det beste godteri som finnes, og er en smart måte å ta vare på frukt på som har blitt til overs. Bruk skallet fra usprøytede sitrusfrukter til å lage søte godbiter. Varier de kandiserte fruktskallene etter smak og behag.
Kandisert fruktskall
(0)

  • 2–3 valgfrie sitrusfrukter, gjerne usprøytede

Sukkerlake

  • 1 dl Dansukker Sukker
  • 1 1/2 dl vann
  • 1/2 dl Dansukker Lys Sirup

Pynt

  • Dansukker Sukker

Vask frukten i lunkent vann. Skjær skallet i lange, tynne remser. Unngå det hvite, som smaker beskt. Skjær deretter remsene i tynne strimler.

Fyll en kasserolle med vann, legg i skallene og kok opp. La koke i ca. 5 minutter, og sil deretter av vannet. Gjør det samme én gang til.

Kok opp sukker, vann og sirup til lake i en tykkbunnet kasserolle. Tilsett skallene og la koke på lav varme i ca. 15 minutter eller til laken har tyknet.

Ta kasserollen fra platen, og avkjøl. Løft ut skallene og vend dem i sukker slik at de dekkes helt.