Kandiserte epler

8 stk.
Kandiserte epler
Stemmer: (15 stemmer)

Ingredienser

8 små røde epler
8 blomsterpinner i tre eller ispinner

Lake
3 dl Dansukker Sukker
1 1/2 dl vann
2 ss Dansukker Glykosesirup


Fjern stilk og blomsterfeste på eplene. Tørk grundig av dem, og stikk en blomsterpinne gjennom hvert eple fra blomsterfeste til stilk. Smør et bakepapir med olje.

Bland sukker, vann og sirup i en gryte, og kok på svak varme til sukkeret har løst seg opp. Øk deretter varmen, slik at laken koker kraftig. Test om den er ferdig ved å dyppe en pinne i laken og holde den under rennende kaldt vann. Laken er ferdig hvis den stivner og blir hard.

Dypp eplene i den varme laken. Snurr dem over gryten til all overflødig lake
har rent av. Sett eplene på det smurte bakepapiret, og la laken stivne.

Oppskriften er utarbeidet av

Dansukker