Kanelboller

ca. 45 stk

1,5 time

Karakter (238 stk)

Ingredienser

150 g smør eller margarin
5 dl melk
50 g gjær
1/2 ts salt
1 1/2 dl Dansukker Sukker
2 ts malt kardemomme
ca. 13 dl hvetemel

Fyll
200 g smør eller margarin
1 1/2 dl Dansukker Sukker
3 ss kanel

Pensling
egg

Garnering
Dansukker Perlesukker

Instruktioner

1. Smelt smøret i en kasserolle. Tilsett melken og varm opp til 37 °C (fingervarmt).

2. Smuldre gjæren i bollen og tilsett litt av væsken. Rør til gjæren har løst seg opp. Tilsett resten av væsken.

3. Tilsett salt, sukker, kardemomme og 2/3 av melet. Arbeid deigen blank og smidig. Tilsett mer mel og kna deigen til den slipper bollen. La heve under klede til dobbel størrelse, 20-30 minutter.

4. Bland sammen ingrediensene til fyllet.

5. Ta deigen over på et melet bakebord og kna den smidig.

6. Del deigen i to deler. Kjevle hver del til en rektangulær leiv. Smør fyllet utover. Rull sammen og skjær i biter. La heve under klede i 30 minutter.

7. Sett ovnen på 250 °C. Pensle bollene med pisket egg. Strø på perlesukker. Stekes midt i ovnen i 8-10 minutter.

8. Avkjøles på rist under klede.

Liker du ikke kanel kan du i stedet fylle bollene med noen av de følgende alternativene:
1. 100 g smør eller margarin, 1 dl sukker, 1 ts vaniljesukker
2. 100 g smør eller margarin, 1 dl sukker, 1 ss kardemomme
3. 50 g smør eller margarin, 125 g revet mandelmasse.
4. 2 dl appelsinmarmelade
5. 2 dl rosiner

Er det noe du lurer på vedrørende Nordic Sugar og våre produkter og tjenester?

Kokos- og karamellpopcorn

Fredagskos

Fredagen er gjerne ukas høydepunkt, og fredagskosen er den beste måten å feire slutten på en lang arbeidsuke. Vi har oppskriften på en alle tiders koselig kveld!

Blondies med stikkelsbærmarmelade

Bakst i langpanne

Å bake i langpanne er både enkelt og praktisk, og fremfor alt blir det jo så mye om gangen. Perfekt hvis du skal ha selskap eller ha med kaffemat på jobben.

Varm kaffedrikk

Varmer godt på kalde dager

Her finner du varianter av te, kaffe og varm sjokolade. Oppskrifter på drikke som både passer å ha med seg i termosen og til å nyte hjemme om morgen, på ettermiddagen eller kvelden.

Pannekaker med eplekompott og sitronkrem

Pannekaker

Barn elsker pannekaker. Det gjør voksne også. Pannekaker er perfekt som mellommåltid, turmat, brunsj eller dessert – og så er de enkle å variere med ulike typer godt tilbehør.

Sitrusmarmelade med safran

Sitrusmarmelader

Finnes det noe bedre enn å starte dagen med hjemmelaget marmelade på brødskiven? La deg inspirere av sesongens sitrusfrukter.

Sjokoladekake

Deilig sjokolade

Mmm! Finnes det noe bedre enn en skikkelig fyldig og lekker sjokoladekake som virkelig gjør livet søtt? Som en ekstra gullkant på tilværelsen eller som avslutning på et godt måltid.