Karamelleplepai

1 paiform, 24–26 cm 1 time
Karamelleplepai
(0)

  • 4–6 epler (600 g)
  • 150 g bringebær
  • 1-2 ts kanel
  • 200 g smør
  • 2 dl Dansukker Demerarasukker
  • 1/2 dl Dansukker Lys Sirup
  • 1/2 dl kremfløte
  • 2 dl hvetemel
  • 3 dl havregryn
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1/2 dl kokosflak
  • 1 ts flaksalt

Sett ovnen på 175 °C.

Skrell eplene, ta ut kjernehuset og del i biter. Legg dem i en paiform sammen med bringebær og kanel.

Smelt smør i en gryte sammen med sukker, sirup og kremfløte.

Ta bort fra platen og tilsett mel, havregryn, bakepulver, vaniljesukker, kokos og salt.

Fordel røren over eplene, og stek i 25–30 minutter.

Avkjøles, og serveres med kremfløte, is eller vaniljesaus.


Tips
Bytt gjerne ut den lyse sirupen med en mørkere type.