Karamellpai med nøtter

ca. 10 porsjoner
Karamellpai med nøtter
Stemmer: (0stemmer)

Ingredienser

    Deig

    • 3 1/2 dl hvetemel
    • 2 ss Dansukker Brun Farin
    • 100 g smør eller margarin
    • 1 ss olje
    • 1 eggeplomme
    • 3 ss dl kaldt vann

    Fyll

    • 1 1/2 dl Dansukker Mørkt Muscovadorørsukker
    • 1 1/2 dl Dansukker Lys Sirup
    • 1 1/2 dl kremfløte
    • 2 ts kakaopulver
    • 1 ts vaniljesukker
    • 75 g smør eller margarin
    • 200 g nøtter, gjerne forskjellige typer

    Pynt

    • Vispet krem
    • Dansukker Melis

    Arbeid sammen ingrediensene til deigen, gjerne i en kjøkkenmaskin. Trykk deigen ut i en form med avtakbar kant, ca. 28 cm i diameter. Prikk med en gaffel. Stekes midt i ovnen ved 250 °C i 10 minutter. La paiskallet avkjøles i formen. Bland alle ingrediensene til fyllet unntatt matfett og nøtter i en kasserolle, og la småkoke til det tykner, ca. 10 minutter. Rør av og til. Ta kasserollen fra platen, og rør inn matfettet. Tilsett nøttene. Hell fyllet i skallet. Sett i kjøleskap i 3 timer for å stivne. Ta kanten av formen, og pynt paien med vispet krem. Sikt over litt melis.

    Oppskriften er utarbeidet av

    Dansukker